Servisne informacije     | 12.10.2021. 14:33 |

U BiH sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - U Bosni je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 7, Sokolac 8, Srebrenica 9, Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo i Tuzla 12, Bijeljina, Gradačac, Jajce i Zvornik 13, Bihać, Prijedor i Sanski Most 14, Banja Luka i Doboj 15, Zenica 16, Trebinje 17, Grude i Mostar 18 i Neum 19 stepenia.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim i centralnim područjima, povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima.Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna  većinom između 7 i 13, na jugu BiH do 18 stepeni.

U Sarajevu će bit pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

FHMZBiH - U BiH jutros pretežno sunčano vrijeme

U BiH danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

U većem dijelu BiH sutra nestabilno vrijeme, lokalni pljuskovi i grmljavina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo