Bosna i Hercegovina     | 12.10.2021. 15:04 |

Općina Stari Grad posvećena sanaciji stambenih jedinica ugroženih građana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Općina Stari Grad  ove je godine posebnu pažnju posvetila projektu sanacije stambenih jednica socijalno ugroženih građana.

Prema podacima Službe za investicije i komunalne poslove, sanirano je sedam stambenih objekata, a planirana su još tri do kraja godine ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

Pored toga, do sada je 10 porodica dobilo građevinski materijal za neophodne radove, a isporuka za još dvije porodice bit će u narednim danima. Na ovaj način će 22 porodice sigurno dočekati predstojeću zimu.

Kroz projekt sanacije stambenih jedinica socijalno ugroženih građana rade se sanacije krovova, zamjena stolarije, utopljavanja objekata ili se dodjeljuje građevinski materijal koji građani sami ugrađuju.

Tim povodm, predstavnici Općine Stari Grad posjetili su porodice Gašaj, Smajić i Mešanović na Mahmutovcu, Vratniku i Sumbuluši.

Zuhra Smajić sa Vratnika obratila se Općini za pomoć u sanaciji krova njihove porodične kuće. Krov je bio u izuzetno lošem stanju. Svako pogoršanje vremena i padavine donosile su im nove probleme jer je krov prokišnjavao što je otežavalo svakodnevni život. S obzirom da im finansijska situacija nije dozvoljavala da sami saniraju krov, obratili su se Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću.

- Krov nam je bio velika briga, strahovali smo od kiše i snijega. Sve je prokišnjavalo što nam je bio jedan od najvećih strahova. Došli su iz Općine i sve je riješeno, ti problemi su iza nas. Zahvalni smo načelniku Hadžibajriću i Općini što misle na nas i što su nam obezbijedili novi krov nad glavom - rekla je Zuhra Smajić.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Autoceste FBiH: Na mostu Počitelj otklanjaju se nedostatci

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'