Sport     | 12.10.2021. 21:39 |

Ukrajina - BiH 1:0 (poluvrijeme)

FENA Haris Dedović

LVIV, 12. oktobra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi od Ukrajine sa 1:0 nakon prvih 45 minuta meča D-grupe kvalifikacija za SP.

Strijelac jedinog gola na Lviv Areni bio je Yarmolenko u 15. minuti.

Ukrajinci su veći dio poluvremena diktirali tempo, stvarali prilike, dok su reprezentatvci BiH tek u posljednjoj trećini ovog dijela igre uspjeli da ozbiljno zaprijete.

Domaći su poveli u 15. minuti. Tsygankov je prošao po lijevoj strani i ubacio u šesnaesterac, a na drugoj stativi našao se Yarmolenko kojem nije bilo teško da pošalje loptu u prazan gol.

Nakon postignutog gola Ukrajinci su nakratko prepustili inicijativu bh. reprezentaciji, ali izabranici selektora Ivayla Peteva nisu uspijevali da stvaore šansu. Vrijedan pomena jedino je bio šut Gojaka sa dvadesetak metara ali preko gola. 

 

Ukrajinci su potom ponovo preuzeli igru a ubrzo imali još jednu dobru šansu, ali je ovoga puta Šehić dobro intervenisao nakon šuta Sobola.

Prvu veliku priliku reprezentacija BiH imala je u 34. minuti. Stevanović je sa desne strane ubacio u šesnaesterac, lopta je došla do Kolašinca koji je dva puta šutirao ali je odbrana Ukrajine spasila gol. Posljendju priliku za izjednačenje BiH je imala u 43. minuti. Hadžiahmetović je snažno šutirao, Pyatov odbranio, a odbijenu loptu Prevljak šalje pored gola.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo