Kultura     | 13.10.2021. 09:55 |

Izložba Vatroslava Kuliša 'VATRA - Kritička retrospektiva, 1991. - 2021.'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. listopada (FENA) - Sveučilište u Mostaru (SUM) organizira retrospektivnu izložbu hrvatskog umjetnika Vatroslava Kuliša pod nazivom "VATRA - Kritička retrospektiva, 1991. - 2021." koja će biti otvorena u petak, 15. listopada, u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču u 12 sati.

Osim izložbe, popratni program uključuje i razgovor s umjetnikom koji će voditi ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu Branko Franceschi i održat će se u navedenoj galeriji u četvrtak, 14. listopada, u 11 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

Likovni kritičar Milan Bešlić održat će na istom mjestu otvoreno predavanje na temu "Život i djelo Igora Zidića" u petak, 15. listopada, u 10 sati. Hrvatski povjesničar umjetnosti Igor Zidić autor je monografije o Vatroslavu Kulišu koja je 2010. objavljena u nakladi Školske knjige.

Izložba se organizira u partnerstvu s Nacionalnim muzejom moderne umjetnosti u Zagrebu, gdje je prethodno bila postavljena prošle godine. Kustosi izložbe su Milan Bešlić i Marin Ivanović, a izložba će biti postavljena do 2. prosinca.

Sveučilišna galerija otvorena je za javnost od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati, podsjećaju s mostarskog sveučilišta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta