Bosna i Hercegovina     | 13.10.2021. 15:31 |

Kasim Softić novi urednik BIR televizije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) - Kasim Softić novi je urednik programa Televizije BIR.

Kako je objavljeno na stranici Preporoda, Softić je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo što je dio tima BIR televizije, te istakao da ima obavezu da radi na afirmaciji vrijednosti svega onoga što je misija Televizije BIR na medijskom tržištu u Bosni i Hercegovini.

- BIR televizija u dosadašnjem radu je napravila golem korak u smislu u kojem je ona pozicionirana i kako je njena uloga definirana osnivačkim aktima. Pred svima nama je u nastavku obaveza da napravimo golemi iskorak, i kavlitativno i kvantitativno, a za šta posjedujemo i ljudske i materijalne i evo, stvaramo i tehničke preduvjete, da to i ostvarimo - kazao je Softić za Televiziju BIR.

Kao novi urednik govorio i o budućim planovima razvoja BIR televizije.

- Prvi od koraka koje imamo u planu je proširenje našeg programa, odnosno, prelazak na cjelodnevno emitiranje. Dakle, na 24 sata emitiranja programa BIR televizije. Već smo napravili potrebne pripreme i evo, uveliko radimo na realizaciji tih naših planova. U najskorije vrijeme naši gledatelji će moći u svako doba dana i noći pratiti program BIR televizije - kazao je Softić.

Direktor Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Amir Sakić izrazio je zadovoljstvo izborom novog urednika koji ima bogato iskustvo iza sebe i koji će značajno osnažiti tim Televizije BIR.

Televizija BIR je porodična televizija sa islamskim vrijednostima i platforma putem koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini ostvaruje kontakt sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo