Stranačke aktivnosti     | 13.10.2021. 18:16 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak sastao se danas u sjedištu PDP-a sa novoimenovanim ambasadorom Italije, Markom di Rucom.

Crnadak je upoznao ambasadora di Ruca sa stavovim PDP-a o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te najvažnijim prioritetima u radu PDP-a.

- Za PDP Dejtonski sporazum je jedini okvir u kojem se može graditi suživot i dalji razvoj sva tri naroda i svih građana u BiH, istakao je Crnadak, dodavši da je PDP snažno proevropski orijentisana politička partija koja u bliskoj budućnosti vidi Republiku Srpsku i BiH u Evropskoj uniji.

Govoreći o političkim odnosima, Crnadak je upoznao ambasadora da će na Opštim izborima 2022. godine opozicija imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, te da PDP očekuje potpune promjene, kao nastavak pobjeda opozicije na lokalnim izborima u Banjaluci i Bijeljini, te brojnim drugim mjestima.

- Za PDP apsolutni prioriteti nove vlasti treba da budu borba protiv korupcije i ekonomski razvoj. Nadam se da će brojna iskustva Italije iz oblasti borbe protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije pomoći pravosudnim i drugim institucijama u Republici Srpskoj i BiH da i kod nas ta borba bude mnogo jača i efikasnija nego do sada, istakao je Crnadak.

Crnadak je poželio sreću ambasadoru di Rucu tokom mandata u BiH, te pozdravio odlične bilateralne odnose sa Italijom, posebno u oblasti trgovinske razmjene i kulture, kao i dugogodišnju podršku Italije na putu evropskih integracija.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!