Svijet     | 14.10.2021. 10:55 |

Bali ponovo otvorio međunarodne letove iz 19 zemalja

FENA Internet

BALI, 14. oktobra (FENA) -  Bali se u četvrtak ponovno otvorio za međunarodne letove iz 19 zemalja, uključujući Kinu, Japan i Francusku.

Indonezijski otok koji je zahvaćen pandemijom napravio je tako korak prema dobrodošlici turistima.

No, vlasti na Baliju, koji je zbog panedmije koronavirusa izgubio primarni izvor prihoda od turizma, rekli su da se u četvrtak ne očekuju međunarodni dolasci.

Strani posjetitelji moraju se vakcinisati, provesti u karantinu u hotelu pet dana i pridržavati se strogih viznih pravila za ulazak putnika, prenosi AFP.

"Spremni smo i čekamo međunarodne letove. Ali zasad nema ništa zakazano za danas ", rekao je glasnogovornik  aerodroma na Baliju Taufan Yudhistira.

Međunarodni aerodrom Ngurah Rai na Baliju otvoren je za putnike iz 19 zemalja, uključujući Južnu Koreju, Kinu, Japan, Francusku, Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai i Novi Zeland, objavile su vlasti.

Djelomično ponovno otvaranje ne uključuje Australce koji su bili najbrojniji turisti na Baliju prije pandemije.

Indoneziju je razorila visoko zarazna delta varijanta virusa, zabilježivši više od 56.000 novih slučajeva Covida u samo jednom danu sredinom jula.

Vlada je najavila hitna ograničenja u najteže pogođenim područjima, zatvarajući neesenicjalne firme i ograničavajući kretanje ljudi.

Sada  broj novozaraženih pada jer vlada povećava vakcinisanje diljem indonezijskog arhipelaga sa 270 miliona stanovnika.

Vlasti su počele sa ublažavanjem ograničenja jer se u toj državi jugoistočne Azije bilježi smanjenje dnevno potvrđenih slučajeva i smrti od Covida.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Ulice Konjica pune domaćih turista

Prošla godina rekordna po broju turista i noćenja - 1,73 miliona turista i 3,64 miliona noćenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo