Bosna i Hercegovina     | 14.10.2021. 12:00 |

Peti hrvatski iseljenički kongres iduće godine u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. listopada (FENA) - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u četvrtak u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Organizacijskog odbora u povodu održavanja Petog hrvatskog iseljeničkog kongresa "Izazovi i perspektive zajedništva", koji se treba održati u Mostaru od 30. lipnja do 3. srpnja 2022. godine.

Sastanku su prisustvovali Tanja Trošelj Miočević i Marin Sopta uime Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, dr. Ivić Pašalić, dr. Vlado Majstorović, Tomislav Markić, ravnatelj Ravnateljstva dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu i Ivo Soldo, predsjednik Humanitarne udruge fra. Mladen Hrkać, Zagreb.

Izaslanstvo je zahvalilo gradonačelniku na prijemu te ga upoznalo sa svim relevantnim informacijama s kojima raspolažu u ovom trenutku, a koji se tiču održavanja kongresa i tema koje će obrađivati.

Uputili su mu i poziv za sudjelovanje i za pokroviteljstvom, što je gradonačelnik prihvatio.

Kordić je najavio kako će Grad Mostar dati punu potporu održavanju navedenog skupa te kako je i osobno zainteresiran za teme koje će biti zastupljene, posebice oko uloge iseljeništva.

Gradonačelnik je iskoristio prigodu upoznati goste sa stanjem i prilikama u Mostaru, aktivnostima i projektima koji su u tijeku i koji se planiraju poduzeti i realizirati, a sve s ciljem kako bi se nadoknadio zaostatak koji je Mostar imao u gotovo svim segmentima zbog neodržavanja izbora, priopćeno je iz Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

MO-Redar: Aplikacija za aktivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta