Bosna i Hercegovina     | 14.10.2021. 13:30 |

MUP Austrije i MUP KS - Uspostava saradnje u oblasti sigurnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - U okviru posjete Bosni i Hercegovini i Sarajevu, a uz koordinaciju Ministarstva sigurnosti BiH, predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Austrije posjetili su danas MUP Kantona Sarajevo gdje su se sastali s ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem.

Delegaciju su sačinjavali direktor JCP Platforme (Platforma za zajedničku koordinaciju) Berndt Körner, koordinatorica za mjere podrške i aktivnosti u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija u BiH Sanja Selak-Ostojić i Thomas Obruča iz Odjela za poslove sa strancima i azil MUP-a Austrije, navodi se u saopćenju.

Tokom sastanka, gostima iz Austrije predstavljena je struktura i svi segmenti rada Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Uprave policije, rezultati u radu i izazovi s kojima se pripadnici ove sigurnosne agencije susreću, s posebnim osvrtom na stanje u oblasti migracija na području Kantona Sarajevo.

Katica je istaknuo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS zainteresirano za uspostavljanje intenzivnije saradnje s Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova Austrije u svim oblastima, a naročito u oblasti migracija, jer razmjena iskustava i dobrih praksi s evropskim sigurnosnim agencijama je osnov za sticanje novih znanja i vještina u cilju unapređenja sigurnosti u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana