Bosna i Hercegovina     | 14.10.2021. 13:56 |

Obilježen Dan općine Žepče

FENA Saopćenje

ŽEPČE, 14. listopada (FENA) - Svečanost obilježavanja Dana općine Žepče počela je u četvrtak polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a u Žepču, a nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni domaći i strani gosti i izaslanstva među kojima i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik stranke Dragan Čović, kao i brojni drugi dužnosnici te načelnici hrvatskih općina u BiH.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko čestitao je sugrađanima Dan općine te je u svome obraćanju rezimirao posljednjih 365 dana u općini, govoreći o najvažnijim realiziranim projektima a prezentirao je planove i projekte koje općina Žepče planira u budućnosti.

Svoje čestitke u povodu Dana općine uputio je predsjednik HDZ-a BiH Čović, istaknuvši aktualni politički trenutak u BiH, važnost političkog dijaloga, uzajamnog poštovanja kao i nužnost rješavanja otvorenih pitanja, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

"Morate biti ponosni da se od sredine 15. stoljeća počinjete spominjati kao sredina u kojoj se živi i pokušava graditi život. Iako ste sigurno kroz ovih pet stoljeća prolazili različita iskušenja, kojih ima i danas, ali kako sam slušao sve ono što ste kazali u uvodnim riječima kao predsjednik Općinskog vijeća i načelnik, nabrajajući sve ono što je urađeno u proteklom vremenu, nema razloga da ne budete do kraja sretni i ponosni na svoje aktivnosti", kazao je Čović.

"Ono što je najvrijednije u Žepču upravo je dio multikulturalnosti, multietničnosti koji baštinite u punini. Koristite ga puno više nego do sada, ako je moguće (...), klonite se svega onog što je negativno, a dolazi s viših razina vlasti u nadmudrivanju u traženju rješenja za bolju BiH, za našu domovinu", poručio je Čović.

Naglasio je kako se upravo u ovo vrijeme pokušava naći rješenje kako bi se napravio sklad u reformama o europskoj, modernoj BiH, u kojoj će se osigurati da se tri konstitutivna naroda i svi ostali osjećaju jednakopravnim.

"Bit ćemo i dalje uz sve projekte koji su vitalni za Žepče", poručio je Čović uz sugestiju svim dužnosnicima da se gradi nužna infrastruktura zakonodavne regulative da investitori i poduzetnici iz BiH i svi oni strani, investiraju u Žepče, kako bi se otvarala radna mjesta.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama za doprinos općini Žepče. Priznanje su, među ostalima, dobili federalna ministrica financija Jelka Milićević i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, stoji u priopćenju HDZ BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta