Svijet     | 14.10.2021. 14:36 |

Pakistanska aviokompanija obustavila letove za Kabul

FENA Internet

ISLAMABAD, 14. oktobra (FENA) - Pakistanska međunarodna aviokompanija (PIA) saopćila je u četvrtak da je obustavila letove za Kabul zbog "neprofesionalnog stava" talibanskih vlasti.

Aviokompanija je nastavila s posebnim letovima prema Afganistanu nakon što su talibani preuzeli vlast sredinom augusta, a bila je spas za mnoge Afganistance koji su pokušavali pobjeći od novog režima i ekonomske krize.

- Na našim letovima često smo se suočavali s neopravdanim kašnjenjima zbog neprofesionalnog stava zračnih vlasti Kabula - rekao je za AFP Abdullah Hafeez Khan, glasnogovornik PIA-e.

On je dodao da će letovi ostati obustavljeni sve dok se "situacija ne poboljša". 

Izvor ove aviokompanije je rekao za AFP da su dužnosnici talibana često bili "neprijatni" i da su jednom prilikom "fizički nasrnuli" na člana osoblja.

Pakistanska međunarodna aviokompanija se suočila s kritikama zbog naplaćivanja više od 1.200 američkih dolara za jednosmjerni, 40-minutni let od Kabula do Islamabada.

Posebne letove većinom su koristile nevladine i humanitarne organizacije, od kojih su neke pomogle ugroženim Afganistancima da napuste zemlju. Letovi su bili neredovni i bilo je veoma teško kupiti karte za obične putnike. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U oluji u Pakistanu poginula najmanje 41 osoba

Šest ubijenih u napadu na kineske inžinjere u Pakistanu

Predsjednik Pakistana odlikovao reisul-ulemu Kavazovića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana