FENA biznis     | 14.10.2021. 14:39 |

Sparkasse banka poziva studente i diplomante na studij i praksu u Austriji

FENA Saopćenje

 

Sparkasse banka poziva studente i diplomante na plaćeni studij i praksu u Austriji u okviru programa Best of South East

 

Prijave za program stipendiranja „Best of South East“, koji sprovodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, ponovo su otvorene za talentirane studente i diplomante iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije.

 Kao i prethodnih godina, zahvaljujući  „Best of South East“ programu stipendiranja mladim ljudima iz BiH se pruža prilika za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.

Za program se aplicira direktno na Univerzitetu Graz, odnosno pojedinačnim fakultetima: Tehničkom univerzitetu u Grazu, Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti Graz  i Montanuniversität Leoben.

Cilj ovog programa je ponuditi studentima priliku za sticanje međunarodnog iskustva u obrazovanju i radu, produbljivanje znanja i osnaživanje za budući poslovni život.

Stipendije su namijenjene studentima mlađim od 27 godina, s dobrim ocjenama te izraženim osobinama kao što su predanost, fleksibilnost, analitičko i praktično razmišljanje, razvijene komunikacijske vještine te dobro poznavanje engleskog i njemačkog jezika. Jednogodišnji program stipendiranja uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca u iznosu od 750 eura.

Osim proširenja akademskog znanja i jednogodišnjeg usavršavanja u Steiermärkische Sparkasse Bank, studenti koji su dio programa “Best of South-East” imaju mogućnost usavršavanja stranih jezika, pohađanja odabranih predmeta, ostvarivanja kontakata i širenja mreže potencijalnih poslovnih saradnika.

Više informacija možete dobiti na službenoj stranici Banke.

 

 

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U srcu Sarajeva otvorena nova poslovnica Sparkasse Banke

Povrat novca uz Mastercard® kartice Sparkasse Banke

Energetski efikasno osvjetljavanje lokalnih zajednica uz podršku Sparkasse Banke

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti