Bosna i Hercegovina     | 14.10.2021. 14:50 |

Sparkasse banka poziva studente i diplomante na studij i praksu u Austriji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Prijave za program stipendiranja „Best of South East“, koji provodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, ponovo su otvorene za talentirane studente i diplomante iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije.

Kao i prethodnih godina, zahvaljujući „Best of South East“ programu stipendiranja, mladim ljudima iz BiH se pruža prilika za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu, te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.

Za program se aplicira direktno na Univerzitetu Graz, odnosno pojedinačnim fakultetima: Tehničkom univerzitetu u Grazu, Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti Graz  i Montanuniversität Leoben.

Cilj programa je ponuditi studentima priliku za sticanje međunarodnog iskustva u obrazovanju i radu, produbljivanje znanja i osnaživanje za budući poslovni život.

Stipendije su namijenjene studentima mlađim od 27 godina, s dobrim ocjenama te izraženim osobinama kao što su predanost, fleksibilnost, analitičko i praktično razmišljanje, razvijene komunikacijske vještine te dobro poznavanje engleskog i njemačkog jezika. Jednogodišnji program stipendiranja uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca od 750 eura.

Osim proširenja akademskog znanja i jednogodišnjeg usavršavanja u Steiermärkische Sparkasse Bank, studenti koji su dio programa “Best of South-East” imaju mogućnost usavršavanja stranih jezika, pohađanja odabranih predmeta, ostvarivanja kontakata i širenja mreže potencijalnih poslovnih saradnika.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici banke, najavljeno je iz Sparkasse Bank.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

U srcu Sarajeva otvorena nova poslovnica Sparkasse Banke

Austrijski tužioci podnijeli žalbu na odluku suda da Fritzl bude prebačen u obični zatvor

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti