Bosna i Hercegovina     | 14.10.2021. 15:23 |

Tadić na sastanku o unapeđenju suradnje tužiteljstava i policijskih tijela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sudjelovala je na 22. sastanku rukovodiltelja tužiteljstava i policijskih tijela u BiH na strateškoj razini, koji je održan 13. i 14. oktobra u Tesliću u organizaciji direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS. 

Na tom sastanku sudjelovali su rukovoditelji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske, Federalnog tužiteljstva Federacije BiH, Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH-SIPA, Federalne uprave policije Federacije BiH, Policije Brčko distrikta BiH i policije Republike Srpske.

Sastanku su, kao gosti, prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić i sa članovima Strateškog foruma razgovarali o aktuelnim pitanjima i prioritetima u radu tužiteljstava i policijskih agencija.

Teme tog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unapređenje rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, korupcije i krijumčarenja ljudima.

- Organizaciju i održavanje sastanka podržava Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH kroz projekt - Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sistemu kaznenog pravosuđa BiH - saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Tužiteljstvo BiH obaviješteno o potvrđivanju optužnice protiv Vasvije Vidović

Prijedlog pritvora za 18 i mjera zabrane za pet osumnjičenih u predmetu 'Black tie 2'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu