Najave     | 15.10.2021. 07:14 |

Tadić i  Stanojković danas u Beogradu o optužnici protiv Edina Vranja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - U Beogradu će u petak, 15. oktobra, biti odžan sastanak glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i tužiteljice za ratne zločine Srbije Snežane Stanojković u vezi s regionalnom suradnjom i razmjenom informacija o nedostupnim osobama, kao i ostalim relevantnim pitanjima.

Iz Tužiteljstva BiH je saopćeno da su navedene teme pokrenute na prethodnom bilateranom sastanku održanom u okviru regionalne konferencije u organizaciji UNDP-a. Tada je razgovarano, između ostalog, o predmetima Mujanović, Osmanović, Vranj i drugim, te potrebi uključivanja svih relevantnih institucija u obje zemlje u rješavanju takvih predmeta.

- S obzirom na informaciju da je Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo optužnicu protiv osumnjičenog Edina Vranja, zbog kaznenog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, Tužiteljstvo BiH, glavna tužiteljica i rukovoditelji Posebnog odjela za ratne zločine bit će upoznati o detaljima i razlozima iste, s obzirom da je u Tužiteljstvu BiH donijeta naredba o neprovođenju istrage za navedenu osobu.

U cilju nastavka suradnje i razmatranja svih činjenica do kojih su došla oba tužiteljstva, Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije će podnijeti prijedlog Višem sudu u Beogradu Odjeljenju za ratne zločine, za ustupanje kaznenog gonjenja u navedenom predmetu organima Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je to rezultat zajedničkog rada tužiteljstava, a intenzivna saradnja na ovom i svim drugim predmetima će se i dalje nastaviti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo