Bosna i Hercegovina     | 15.10.2021. 11:08 |

Šarović: Dodik u sopstvenoj rulet igri trajnog odlaska ili kraćeg opstanka

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Dodik je trenutno u sopstvenoj političkoj borbi između trajnog odlaska i opstanka još jedan kraći period. Rejting stranke mu slabi, mnogo je korupcionaških afera, opozicija ga pritiska snažno i zna da ako izgubi izbore da ga čeka katastrofa nevjerovatnih razmjera pa je očigledno krenuo u rulet igru na sve ili ništa - poručio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Zadnjih 10 godina političkog života u Republici Srpskoj prošlo je u blefiranju Milorada Dodika u kome je on namagarčio mnoge. Kupovao je svoje mandate i mandate svoje stranke na način što je strašio narod. Dobijao je podršku jer je stvorio lažnu sliku sebe kao čovjeka koji vodi Republiku Srpsku u nezavisnost“ - poručio je Šarović.

Međutim, kaže Šarović, prevario je ljude već tri puta jer nije imao stvarnu namjeru da napravi nezavisnost Republike Srpske.

„Mirni razlaz je opcija dogovora s kredibilnim političkim faktorima iz druga dva naroda ali to ima samo u crtanom filmu. Ako nema mirnog dogovora, Republika Srpska i naš narod ne žele sukobe. Raspakivanje Dejtona je pogubno za Republiku Srpsku i moj stav je da ne treba da idemo u avanturu. Dejtonskoj arhitekturi trenutno nema nikakve alternative“ – zaključio je Šarović, prenosi 
Sektor za politiku i medije SDS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana