Ekonomija     | 15.10.2021. 12:37 |

Općina Konjic subvencionira kamate na kredite za gospodarstvenike

FENA Saopćenje

KONJIC, 15. listopada (FENA) - Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i član Uprave BBI banke Nedžad Gušić u petak su potpisali ugovor o suradnji s ciljem pomoći gospodarskim subjektima kroz subvencioniranje troška financiranja povoljnih financijskih linija.

Načelnik Ćatić istaknuo je kako će gospodarstvenicima na raspolaganju biti više od 10 milijuna maraka, priopćeno je iz Općine Konjic.

"Općina Konjic u proračunu za 2021. godinu u okviru aktivne politike zapošljavanja osigurava sredstva na ime podrške gospodarskim subjektima s područja općine Konjic kroz subvencioniranje kamatne stope na kratkoročne i dugoročne kredite. Cilj je održavanje postojećeg nivoa gospodarskih aktivnosti, novih investicija za proširenje proizvodnje, povećanja zaposlenosti i pokretanja novih biznisa. Radi se o projektu koji će biti realiziran u suradnji s BBI bankom, koja je odabrana u postupku provedenog javnog poziva Općine Konjic. Gospodarstvenicima će na raspolaganju biti više od 10 milijuna maraka povoljnih sredstava za poslovanje po stopi od 0 posto za kratkoročne i 1 posto za dugoročne kredite, kako bi mogli sačuvati i ojačati likvidnost u ovim izazovnim vremenima", kazao je načelnik Ćatić.

Član Uprave BBI banke Nedžad Gušić kazao je kako im je čast sudjelovati u ovom "značajnom iskoraku" za gospodarstvenike općine Konjic.

"Konjic ima jako dobar ambijent i povoljnu klimu za investiranje, kao i načelnika Ćatića koji potpuno razumije potrebe gospodarstva i građana Konjica. Riječ o financiranju po izuzetno povoljnim uvjetima, gdje će BBI banka locirati svoj kapital prema gospodarstvenicima, a Općina Konjic gotovo u cijelosti subvencionirati trošak", kazao je Gušić.

Predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasmin Badžak zahvalio je na podršci koju Općina pruža konjičkom gospodarstvu, navodeći kako će gospodarstvenici zahvaljujući ovakvim aktivnostima hrabrije ulaziti u investicije i osigurati nova radna mjesta.

U narednom periodu bit će raspisan javni poziv kojim će biti definirani uvjeti za podršku gospodarskim subjektima kroz ovu kreditnu liniju, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta