FENA biznis     | 15.10.2021. 14:01 |

BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM

FENA Saopćenje

 

BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM   

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i član Uprave BBI banke Nedžad Gušić danas su potpisali ugovor o saradnji s ciljem pomoći privrednim subjektima kroz subvencioniranje troška finansiranja povoljnih finansijskih linija. Potpisivanju ugovora prisustvovao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika općine Konjic.

- Općina Konjic je u budžetu za 2021.g. u okviru aktivne politike zapošljavanja obezbijeda sredstva na ime podrške privrednim subjektima sa području općine Konjic, kroz subvencioniranje profitne marže  na kratkoročne i dugoročne kredite. Cilj je održavanje postojećeg nivoa privrednih aktivnosti, novih investicija za proširenje proizvodnje, povećanja zaposlenosti i pokretanja novih biznisa. Radi se o projektu koji će biti realizovan  u saradnji sa  BBI bankom, koja je odabrana u postupku provedenog javnog poziva Općine Konjic. Privrednicima će na raspolaganju više od 10 miliona KM  povoljnih sredstava za poslovanje, po stopi od nula posto za kratkoročna i jedan posto za dugoročna finansiranja, kako bi na taj način mogli  sačuvati i ojačati likvidnost u ovim izazovnim vremenima - kazao je  ovom prilikom načelnik Osman Ćatić.

 

- Čast nam je da učestvujemo u ovom značajnom iskoraku za privrednike općine Konjic, jer Konjic ima jako dobar ambijent i povoljnu klimu za investiranje, kao i načelnika Ćatića koji potpuno razumije potrebe privrede i građana Konjica - kazao je Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke, naglašavajući kako je riječ o finansiranju po izuzetno  povoljnim uslovima, gdje će BBI banka locirati svoj kapital prema privrednicima, a Općina Konjic gotovo u cjelosti subvencionirati trošak.

 

Jasmin Badžak, predsjednik Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za podršku koju Općina Konjic pruža konjičkoj privredi, navodeći kako će privrednici zahvaljujući ovakvim aktivnostima hrabrije ulaziti u investicije, kojima će zadržati posao i obezbjediti nova radna mjesta za Konjičane i Bosance i Hercegovce.

 

U narednom periodu biće raspisan javni poziv kojim će biti definisani uslovi za  podršku privrednim subjektima na ovaj način.

 

 

 
Alma Redžepagić 
Stručni saradnik za odnose sa javnošću
Marketing i komunikacije     
 


         
Bosna Bank International d.d.
Trg djece Sarajeva bb 
71000 Sarajevo | Bosnia and Herzegovina
Tel: 033 275 221  
E-mail: alma.redzepagic@bbi.ba 
www.bbi.ba
 
 

Izjava o odricanju od odgovornosti | Legal disclaimer
Molimo vas da razmislite o okolišu prije štampanja ove e-mail poruke. | Please consider the environment before printing this email.
 
 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 11. Sarajevo Business Forum

Potpisani prvi ugovori iz subvencionirane linije za privrednike SBK

Iskoristite BBI akcijsku ponudu na depozite do 20.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu