Bosna i Hercegovina     | 15.10.2021. 14:20 |

Premijer i članovi Vlade TK dobrovoljno darovali krv

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem, danas je u Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dobrovoljno darovala krv.

Naime, Vlada Tuzlanskog kantona je nakon saznanja o nedostacima dovoljnih rezervi krvi i pripravaka od krvnih derivata, organizovala plansku akciju darivanja krvi.

Krv su darovali premijer TK Kadrija Hodžić i svi resorni ministri Vlade.

Kako je u svom obraćanju istakao premijer Hodžić, članovi Vlade Tuzlanskog kantona su željeli svojim ličnim primjerom pokazati solidarnost, ali i ukazati na važnost darivanja krvi.

Premijera TK i članove Vlade dočekali su direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Alen Kamerić i pomoćnik direktora za medicinske poslove Bahrudin Hadžiefendić.

Direktor Kamerić je zahvalio na ovom humanitarnom činu premijera i resornih ministara, te kazao da bi oni trebali predstavljati primjer svim građanima TK kako bi se povećao broj akcija dobrovoljnog darivanja krvi što bi spasilo veliki broj života pacijentima kojima je krv neophodna za liječenje, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Prezentiran izvještaj Svjetske banke u Tuzli

Kampanja u TK - Razvijanje nenasilne komunikacije i prevencija vršnjačkog nasilja

Tuzlanski kanton - Unapređenje programa 'Njega i pomoć u kući'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo