Bosna i Hercegovina     | 18.10.2021. 13:51 |

Nikšić: U budžetu FBiH predvidjeti dva posto sredstava za povratnike u RS (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić danas je u Sarajevu održao sastanak s predsjednicima skupština gradova i opština Prijedor, Vukosavlje, Novo Goražde i Doboj.

Tom prilikom, kako je istakao Nikšić, dogovoreno je da se održi sastanak s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem kako bi mu predložili da se u budžet Federacije BiH uvrsti dva posto sredstava za povratnike u Republiku Srpsku.

- Dogovorili smo da će oni kao korodinacija povratnika u RS proslijediti ovaj prijedlog prema federalnom premijeru da se u budžetu predvidi dva posto sredstava za povratnike. Također, dogovarali smo se kako ta sredstva da se transparentno ulože i kako da se transferiraju za povratnike kojima je to najpotrebnije - rekao je Nikšić.

Na današnjem sastanku tema je bila i operacionalizacija Pokreta za BiH i pripreme za predstojeće izbore.

- Ovo bi bio treći blok na izborima u RS. On bi mogao imati odlučujući utjecaj ko će biti vlast u RS - ocijenio je Nikšić.

Također, govorilo se o aktuelnoj političkoj situaciji i istupima člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te ga je Nikšić pozvao da spusti tenzije.

- Zadovoljstvo mi je bilo čuti da građani iz RS-a ne nasjedaju na aktuelne provokacije i nisu raspoloženi da slijede avanturu koju želi provesti Dodik. Mi smo ih ohrabrili u tom dijelu. Mi ćemo kao SDP učiniti sve da interveniramo i kod visokog predstavnika, ambasadora EU i obavijestimo sve svjedoke Dejtona – poručio je Nikšić na današnjoj pres-konferenciji stranke.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/6607

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/14P5RjjIznlIaXrRi_pmQ1K1rNXIXcNho?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Nikšić: Donošenje Zakona o sprečevanju pranja novca smatram uspjehom politike dogovora (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana