Kultura     | 18.10.2021. 15:03 |

U Sarajevu Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona''

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona'' održat će se 2. i 3. novembra 2021. godine u Sarajevu. 

Kako su saopćili organizatori, konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati. Teme su: Tehnologija betona, Beton u niskogradnji, BIM – Beton u savremenom projektovanju konstrukcija, Beton u arhitekturi, Specijalne vrste betona, te Prefabrikovani AB elementi. 

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Nexe, Transportbeton, Hering, Put Inženjering, Bossin, Baldinistudio, Rofix, Ro tehnologija, Binis beton, Doka, Simprolit, Orfej, Tehna, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjerin1, Terakop, Duly.

Konferencija će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi, ulaz je besplatan, a prijavu su moguće putem linka na službenoj web stranici konferencije. 

Konferencija na jednom mjestu okuplja struku i nauku, izlagače i predavače s područja regije, te nudi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje, te razmjenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj konferencije.

Organizator je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom Banjaluka, te Institutom IGH iz Zagreba.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija 'Sfera 2021: Tehnologija betona'

Konferencija 'Sfera 2019: Tehnologija betona' spojila struku i nauku

Sve je spremno za znanstveno-stručnu konferenciju Sfera 2019:Tehnologija betona

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!