Kultura     | 18.10.2021. 16:05 |

Goraždanima Emini i Emiru Geci te Adeli Obuća drugo mjesto na festivalu u Užicu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 18. oktobra (FENA) - Sa 18. međunarodnog dječijeg festivala „Ljubav naša je planeta“ koji je sinoć održan u Užicu, dvije nagrade su stigle i u Goražde. Drugo mjesto u kategoriji stariji uzrast podjelili su Emina i Emir Geca te Adela Obuća, čime je nastavljen kontinuitet uspješnih nastupa goraždanske djece na ovom festivalu.

Emina i Emir Geca predstavili su se s pjesmom “Dječiji snovi” pobjednčkom na prošlogodišnjem internacionalnom goraždanskom dječijem festivalu “Šta se pjesmom sanja”, dok je Adela Obuća pjevala pjesmu “Ruku ti pružam”.

Na 18. međunarodnom dječijem festivalu „Ljubav naša je planeta“ u Narodnom pozorištu Užice nastupila su djeca iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i BiH. Odlukom stručnog žirija, talentiranim Goraždanima dodjeljene su nagrade za drugo mjesto u kategoriji stariji uzrast.

Prvo mjesto na festivalu „Ljubav naša je planeta“ osvojila je Ena Gogić iz Kikinde, dok je grand prix festivala pripao Petri Todorić, takođe iz Kikinde.

BiH imala je svoje predstavnike i u kategoriji mlađi uzrast gdje su nagradu dječijeg žirija osvojile Ines Dražetić i Antea Babić iz Novog Travnika.

 Organizator Međunarodnog festivala dječjih autorskih pjesama je užičko udruženje Ljubitelji umjetničkog stvaralaštva za djecu „Lira“ dok je pokrovitelj općina Užice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uspjeh predstave 'Sjećaš li se Doli Bel' na festivalu u Užicu

Novi projekt Užica i Tuzle u oblasti upravljanja komunalnim otpadom (VIDEO)

Mladi Goraždani osvojili tri nagrade na dječijem festivalu u Užicu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana