Bosna i Hercegovina     | 18.10.2021. 18:39 |

Klanjana dženaza Srebrenčaninu Zulfi Salihoviću

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 18.oktobra (FENA) - Porodica, saborci, predstavnički javnog i političkog života te mnogi Srebrenčani danas su se oprostili od Zulfe Salihovića koji je preminuo u subotu u Tuzli od posljedica srčanog udara. Komemoracija je danas održana u Tuzli i Srebrenici, a dženaza i ukop u Sućeskoj na mezarju Barkovci, opština Srebrenica.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović.

- Do zadnjeg dana ostao je uspravan i bio je aktivan, prije svega za svoju Srebrenicu u kojoj će dostojno živjeti svi njeni sinovi i kćeri. Bio je čovjek sa identitetom ali istovremeno i otvoren za sve ljude. To treba da bude i naša vrijednost. Nadahnuti smo djelom rahmetli Zulfe, čovjeka koji je sačuvao obraz svojih djedova i pradjedova ovdje u Sućeskoj i Srebrenici – kazao je muftija Fazlović.

Salihović je preživio genocid, a ove godine je bio i predsjednik Pododbora "Marš mira 2021“ i sa majkama Srebrenice je posjećivao stratišta gdje su Bošnjaci ubijani. Također, bio  je jedan od ključnih bošnjačkih političara u Srebrenici. Od 1998. aktivno je učestvovao u političkom životu Srebrenice. Dugogodišnji je i aktuelni odbornik Skupštine Opštine Srebrenica. Bio je predsjednika Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica i jedan od glavnih aktera u borbi za istinu o Srebrenici, te za opstanak Bošnjaka u Srebrenici.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo