Sport     | 19.10.2021. 20:57 |

'Promo' u prijateljskom meču savladao Čelik i zbog povrede ostao bez Cortwrighta

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 19. oktobra (FENA) - Košarkaši zeničkog Čelika poraženi su u prijateljskom meču na svom terenu u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ od donjevakufskog Proma rezultatom 61:70 (18:20, 16:23, 12:15 i 15:12).

Goste su do pobjede predvodili Pemdić s 18 i Ilić s 16 poena, dok su kod Čelika bolji od ostalih bili N. Buza s 22 i Ćurevac s 12 poena. Čeliku se u ovom meču povrijedio kapiten Božović, a kod gostiju Cortwright, koji je do povrede postigao 11 poena.

Cortwright je, prema riječima predsjednika Čelika Gorana Bulajića, slomio skočni zglob desne noge te mu je neophodna i operacija. Kako je najavio Bulajić, Cortwright će, najvjerovatnije, biti operisan u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje su mu večeras i ukazali pomoć.

Bio je to susret ekipa koje proteklog vikenda, a zbog bojkota klubova i službenih osoba iz Republike Srpske, nisu igrali u 1. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine za sezonu 2021./2022. Promu, naime, u goste nije došao trebinjski Leotar, dok je Čelik otputovao na gostovanje kod Mladosti u Mrkonjić-Grad, ali su ih zatekla zatvorena vrata tamošnje dvorane.

Oba su susreta trebala biti registrirana službenim rezultatom 20:0, u korist Proma i Čelika, ali je, nakon današnje sjednice Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH u Zenici, odlučeno da će i ti mečevi biti igrani naknadno, odnosno 26. i 27. oktobra. Čelik bi trebao biti slobodan u 2. kolu, dok bi Promo narednog vikenda trebao gostovati kod Bratunca.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čelik poravnao, o prvaku odlučuje 'majstorica' u nedjelju u Donjem Vakufu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'