Stranačke aktivnosti     | 20.10.2021. 08:38 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Tekst video obraćanja Mirsada Hadžikadića:

"Politička situacija u Bosni i Hercegovini nalikuje onoj s početka devedesetih godina i trenutno proživljavamo najveću političku krizu od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Nastup Milorada Dodika sa harmonikom u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine je samo još jedan primjer pokušaja potpune degradacije i ismijavanja i države koju ovaj član Predsjedništva po svojoj funkciji predstavlja i kulturnog i društvenog bića građana ove države.

Dodik je ovim pokazao koliko su slabe i nemoćne institucije Bosne i Hercegovine i dok se domaće političke garniture međusobno obračunavaju, Dodik nas uvodi u krizu i ruši nam državu. I on nije jedini koji to radi.

Iskreno se nadam da će međunarodne institucije pokazati da su jače od Dodika i svih onih koji rade protiv interesa države, građana i evropskih vrijednosti istinske demokratije.

Ovim putem pozivam Međunarodnu zajednicu da Dodiku i njemu sličnima postavi ultimatum, ukoliko ne obustave rušenje državnih institucija, da im zabrani političko djelovanje.

Rezultat ovakvog načina djelovanja je gubljenje ugleda Bosne i Hercegovine u međunarodnim krugovima, širenje straha i nesigurnosti među građanima, blokiranje rada institucija koje imaju funkciju rješavanja nagomilanih problema, nastavak odseljavanja stanovništva i urušavanje jedine države koju imamo.

Imamo obavezu da neodgovorne i bahate političare kaznimo na izborima. Imamo obavezu da dignemo svoj glas na ulicama, naravno, mirnim putem. Podignimo glas kako bismo sačuvali naše dostojanstvo, mir i kako bismo osigurali svijetlu budućnost nama, našoj djeci i Bosni i Hercegovini."

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'