Bosna i Hercegovina     | 20.10.2021. 09:45 |

Herceg primio rukovodstvo DHK Herceg-Bosne

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. listopada (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je novoizabrano rukovodstvo Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne predvođeno njegovim predsjednikom Ivanom Bakovićem.

Baković je upoznao domaćina s aktivnostima i djelovanjem Društva, kao i vizijama koje imaju u skoroj budućnosti, ali i na dugoročnom planu, prije svega u smjeru snažnijega povezivanja krajeva u kojima žive Hrvati i uspostavljanja novih književnih manifestacija, kroz aktivnosti pjesnika i prozaista koji stvaraju na hrvatskomu jeziku.

"Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne danas je najdjelotvornija i najizrazitija hrvatska kulturna ustanova u BiH. Zadaci Društva su, između ostaloga, razvijati i afirmirati hrvatski jezik, unaprjeđivati i štititi slobodu književnoga stvaralaštva i djelovanja, okupljati hrvatske književnike, a u hrvatskomu narodu, osobito kod mladeži, gajiti osjećaj i ljubav za hrvatski jezik i književnost, za pisanu riječ uopće", istaknuo je Baković.

Dodao je da Društvo broji više od 160 članova koji djeluju na gotovo svim kontinentima svijeta, među kojima su i svjetski ugledni akademici, višestruko međunarodno nagrađivani stvaraoci.

Čestitajući Bakoviću i njegovim kolegama na imenovanju za predsjednika odnosno članove upravljačkih tijela Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, Herceg izrazio je zadovoljstvo dinamičnim djelovanjem Društva, ističući nadu kako će se dobra suradnja koja je uspostavljena s Vladom HNŽ-a nastaviti.

"DHK Herceg-Bosne jedno je od onih nacionalnih kulturnih društava koje smo prepoznali kao istinskoga promotora kulture i očuvanja naše kulturne baštine, prije svega kao zaštitnika hrvatskoga jezika i hrvatske pisane riječi, zbog čega ćemo i u vremenu pred nama, u skladu s našim mogućnostima, nastaviti podupirati njihov rad", poručio je prvi čovjek izvršne vlasti u HNŽ-u.

Inače, Vlada HNŽ-a ove je godine i službeni pokrovitelj Humskih dana poezije, tradicionalne jesenske manifestacije Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, priopćili su iz županijske vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta