Bosna i Hercegovina     | 20.10.2021. 10:46 |

Zvizdić na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvovat će na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope, koja će biti održana 21. i 22. oktobra u Atini.

Na dvodnevnoj Konferenciji, koju organiziraju Parlament Grčke i Parlamentarna skupština Vijeća Evrope, predsjednici parlamenata razmijenit će iskustva o temi „Demokratija suočena s krizom javnog zdravlja uzrokovanom pandemijom virusa korona“.

Prema najavama organizatora, čelnici parlamenata država članica Vijeća Evrope raspravljat će i o temi „Pravo na okolinu – parlamenti i pravo na zdravu i održivu okolinu“.

U okviru aktuelnih političkih pitanja, učesnici Konferencije razgovarat će i o zajedničkoj budućnosti svih evropskih građana.

Predviđeno je da Konferenciju svojim obraćanjima otvore predsjednik Parlamenta Grčke Constantine Tassoulas, predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Rik Daems i generalna sekretarka Vijeća Evrope Marija Pejčinović – Burić.

U okviru Konferencije bit će održana i sjednica generalnih sekretara parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope, na kojoj će učestvovati i članovi Kolegija Sekretarijata PSBiH – saopćeno je Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana