Bosna i Hercegovina     | 20.10.2021. 12:54 |

Poziv za nominaciju u doprinosu promociji i zaštiti prava djeteta u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - UNICEF BiH objavio je poziv za nominacije za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH. Poziv je otvoren za sve (građane, djecu, mlade, javne osobe, stručnjake, volontere i druge) koji su djelovanjem u proteklih dvanaest mjeseci, dali doprinos promociji, zaštiti i ostvarenju prava djece u Bosni i Hercegovini.

Vodeći se principima Konvencije o pravima djeteta, Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i vrijednostima koje UNICEF zagovara, a to su briga, odgovornost, povjerenje, integritet i poštovanje, UNICEF u BiH će, sa ključim partnerima iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite i medija, na osnovu primljenih nominacija, odlučiti o dodjeli priznanja za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH.

Nominacija ili samonominacija se sastoji od podataka o osobi u formi kratke biografije te prikaza rada i doprinosa osobe promociji i zaštiti prava djeteta u BiH u formi narativa, videa, fotografija i/ili linka na objavljene članke i medijske priloge o radu navedene osobe tj. rezultate njenog-njegovog djelovanja.

Nominacije treba dostaviti na adresu zasvakodijete.ba@gmail.com, sa naznakom 'Za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH'. Rok za dostavu prijava je 08.11.2021. godine u 12.00 sati. Dobitnici priznanja bit će proglašeni na centralnoj svečanosti u povodu Svjetskog dana djeteta i obilježavanja 75 godina postojanja UNICEF-a, koja će biti održan u Sarajevu 19. novembra - navode iz UNICEF-a u BiH.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

RCC - Otvorene nominacije za izbor Žene preduzetnice godine sa zapadnog Balkana za 2023. godinu

Olimpijski muzej Sarajevo nominiran za nagradu EMYA 2023

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom