Kultura     | 20.10.2021. 13:54 |

Izložba slika 'Ono iz duše' Jasmina Pehlivanovića u okviru kampanje za mir

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Izložba slika “Ono iz duše” autora Jasmina Pehlivanovića bit će otvorena 22. oktobra u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u okviru regionalne kampanje za mir pod nazivom “Triskelion”.

Asocijacija nevladinih organizacija regiona (ANOR) je kao organizatore, saradnike i pokretače projekta okupila Udruženje “Val”, Udruženje likovnih umjetnika BiH, Udruženje bosanskih umjetnika, Udruga “Srce za Bližnje”, Inicijativa za suzbijanje kriminala i resocijalizaciju - CSRI, Udruženje za etički tretman čovjeka i životinja “Mi smo dio rješenja”, Društvo psihologa BiH, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, Foto klub “Valter”, Historijski Muzej BiH, Vispak doo, UG “ToPeeR” iz Doboja, Grupa Lucido i Udruženja Institut Ergon.

Kampanju su podržali nezavisni aktivisti i volonteri, kao i zvaničnici vlade Španije. Kroz kampanju spremno je prihvaćanje i drugih organizacija, pravnih subjekata i osoba od javnog uticaja koji smatraju da imaju što ponuditi ili da imaju neke druge interese za učestvovanje.

Pehlivanović je akademski slikar koji je afirmirao rad u Americi i Danskoj, a tim ciklusom je otvorio vrata mnogim kreativcima koji će biti spremni odgovoriti postavkama i promocijama, saopćili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta