Servisne informacije     | 20.10.2021. 13:38 |

BIHAMK - Zbog saobraćajne nezgode na MP Zenica - Žepče saobraća se usporeno

FENA Saopćenje

 

 

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - I dalje traje uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Golubinja (MP Zenica-Žepče) zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Od večeras su ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave bi trebale potrajati nekoliko noći, u vremenu od 23.00 do 04.30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom. 

Zbog minerskih radova, danas do 16 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Šipovo-Kupres. 

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1  Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever. 

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. 

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. 

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11. pa na vrijeme zamjenite gume na vašem vozilu, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana