Sport     | 20.10.2021. 15:13 |

Hadžibajrić podržao državnu rekorderku u streljaštvu Almedinu Arnautović

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić podržao je državnu rekorderku u streljaštvu Almedinu Arnautović donacijom nove zračne puške.

Ova mlada članica Streljačko-streličarskog kluba "Željezničar" nedavno je postavila novi rekord BiH u disciplini 10 m zračna puška u kategoriji seniorki.

- Također, Almedina je jedna od brojnih mladih, talentovanih i perspektivnih ljudi iz naše općine koji se bore da svojim rezultatima predstave općinu i domovinu Bosnu i Hrecegovinu u što boljem svjetlu. Sve do sada Almedina je za takmičenja koristila opremu koja nije zadovoljavala ni minimum uslova za ulazak na međunarodnu scenu gdje se ne dozvoljava nastup sa puškom starijom od deset godina. Čak i na domaćim takmičenjima, sudije su ovakvu opremu jedva prihvatale. Puška koju je koristila naša državna rekorderka stara je 19 godina - saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Saznavši za ove probleme, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić naložio je hitnu kupovinu nove puške koja je ovoj rekorderki danas zvanično uručena. Almedina i njene kolege iz Kluba nisu krili oduševljenje i zahvalnost.

- Zbog ove puške sada mogu da učestvujem i na međunarodnim takmičenjima gdje su pravila puno striktnija nego u našoj državi. Ova puška je puno, puno bolja od one koju sam imala i ne mogu vam opisati koliko mi je drago. Meni ovo puno znači, pogotovo što mi daje priliku da napredujem. Jesam državna rekorderka, ali tu ima još prostora da se napreduje, svako takmičenje je nova prilika za nove rekorde i nadam se da će sa ovom puškom i to doći - izjavila je Arnautović uz izraze zahvalnosti općinskom načelniku.

Predsjednik Kluba Ramiz Bakija istakao je da se klub obratio za podršku na mnoge adrese, ali bez odgovora, pa je upravo zbog toga bio iznenađen brzom reakcijom načelnika Hadžibajrića.

- Vi ste prvi koji ste se javili, pomogli i zato vam veliko hvala. U rekordnom roku ste nam odgovorili i puška je odmah kupljena. Obratili smo se na više adresa, jer uz pušku nama treba i dodatna oprema koja je također veoma skupa. Nadamo se da će se još neko odazvati -  izjavio je Bakija koji je načelniku Hadžibajriću za ovu podršku uručio i zahvalnicu kluba.

Načelnik Hadžibajrić je prilikom uručenja državnoj rekorderki zaželio još bolje rezultate uz novu opremu, te poručio da će i dalje pratiti njen rad.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom