Stranačke aktivnosti     | 20.10.2021. 14:30 |

Zajedničko saopćenje Naše stranke i SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Danas je na zajedničkom sastanku Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke usaglašeno koordinirano zajedničko djelovanje ove dvije stranke na nivou institucija Evropske unije. Dogovoreno je da se iskoriste partnerstva i utjecaji koje stranke imaju na nivou Evropskog parlamenta i drugih EU institucija, kako bi se u fokus stavile teme koje su u vezi s trenutnom krizom u Bosni i Hercegovini.

„Smatramo da trenutna kriza kroz koju prolazimo više nije prosto politička, već i ozbiljna sigurnosna prijetnja. Ako želimo spriječiti dalje nazadovanje evropskih vrijednosti na ovim prostorima, moramo početi nazivati stvari pravim imenom. Imajući u vidu činjenicu da je eskalacija političke krize u BiH povezana s njenim udaljavanjem od puta evropskih integracija, Evropska unija mora zauzeti jasan stav i odrediti poseban pristup prema našoj državi“, poručili su iz SDP-a i Naše stranke.

Već u narednim danima će uslijediti zajednička akcija prema zastupnicima u Evropskom parlamentu, kojom će se vrlo jasno objasniti razmjeri trenutne krize, pozicije aktera, sigurnosni izazovi u Bosni i Hercegovini, ali i zahtijevati konkretan angažman.

Podsjećamo, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je članica Partije evropskih socijalista, dok je Naša stranka članica Saveza liberala i demokrata za Evropu. Sastanku su prisustvovali predsjednici stranaka Edin Forto i Nermin Nikšić, član predsjedništva Partije evropskih socijalista i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović te međunarodna sekretarka Naše stranke Jasmina Mršo.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom