Kultura     | 20.10.2021. 17:44 |

Spahić čestitao jubilej Narodnog pozorišta Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Povodom 100 godišnjice Narodnog pozorišta Sarajeva, direktor Internacionalnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić čestitao je umjetnicima i saradnicima jubilej   bosanskohercegovačke kulturne institucije koja zahvaljujući njima održava repertoar Opere i Hora, Baleta i Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, uz podršku Sarajevske filharmonije.

Spahić posebno izražava poštovanje teatarskim radnicima koji su tokom višedecenijske saradnje Festivala i NPS i 153 zajednička projekta i koprodukcije i gostovanja svjetskih pozorišnih kuća na Festivalu, učinili da se svi osjećaju članovima jedinstvene umjetničke porodice.

-Osobno, za mene je bilo značajno iskustvo u saradnji sa pozorišnim magom Vlajkom Ubavićem, održavanje teatarskog života tokom opsade Sarajeva, kao i period obnove ansambala i repertoara te rad s članovima Upravnog odbora NPS koji sam vodio i saradnja sa akademicima Muhamedom Karamehmedovićem i Tvrtkom Kulenovićem. Internacionalna scena koju smo formirali u NPS učinila je da smo sačuvali i Tajnu pozorišne zavjese i Trg NPS učinili kreativnim prostorom za umjetničke  performanse - poručio je između ostalog Sapahić uz čestitke za stoti rođendan Narodnog pozorišta Sarajevo

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Otvorena izložba Sanite Lisice "Pustinja: Reciklaža svjetskog otpada".

Spahić: Karahasanova djela čuvat će se u sehari sa djelima Goethea i Hajjama

Spahić čestitao Svjetski dan mira

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom