Regija     | 20.10.2021. 19:57 |

U oružanoj pljački u Nikšiću smrtno stradao radnik osiguranja

FENA Internet

NIKŠIĆ, 20. listopada (FENA) - Ispred poštanske poslovnice u Nikšiću u srijedu ujutro je došlo do oružane pljačke u kojoj je smrtno stradao radnik firme Security Guard Montenegro Ljubiša Mrdak, koji je pokušao spriječiti pljačku.

Kako navode crnogorski mediji, maskirane osobe naoružane automatskim oružjem kod službenog ulaza u poštu sačekale su vozilo securityja s većom količinom novca planiranim za mirovine.

Prema navodima očevidaca, kada je ispred pošte stalo vozilo za transport novca, iz džipa bosanskohercegovačkih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima osiguranja, poprskali ih papar-sprejom i počeli ih udarati kundacima pušaka.

Dvojica radnika osiguranja su pala, a Mrdak se uhvatio u koštac s jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi, prenosi crnogorski portal Vijesti.me.

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša vreće s novcem ubacivali su u džip kojim su došli. Prema izjavama očevidaca, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapuljače.

U pljački je, navodno, ukradeno 400.000 eura.

Policija je našla zapaljeno vozilo za koje se sumnja da je korišteno u izvršenju pljačke, javila je Radiotelevizija Crne Gore.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo