Najave     | 21.10.2021. 10:23 |

Konferencija 'Identiteti – kulture – jezici' posvećena Marku Maruliću

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. listopada (FENA) – U povodu 500. obljetnice tiskanja Marulićeva djela "Judita" organizira se 8. međunarodna znanstvena konferencija "Identiteti – kulture – jezici" čija je ovogodišnja tema "Marko Marulić i njegovo doba".

Konferencija će se održati u petak, 22. listopada, s početkom u 9 sati i 30 minuta na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Konferenciju organizira Filozofski fakultet SUM-a, a suorganizatori su Fakultet političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bistrice i Institut za društvene znanosti Ivo Pilar, Područni centar Osijek.

Cilj ovogodišnje konferencije je istražiti širi aspekt i utjecaj Marulićevih djela na književno, umjetničko, religiozno i drugo stvaralaštvo u hrvatskoj, ali i svjetskoj književno-povijesnoj tradiciji, ali isto tako i društveno-povijesne, književne, političko pravne, filozofske i druge fenomene njegova doba kao i novije spoznaje koje doprinose razumijevanju Marulićeva života, djelovanja i statusa u hrvatskoj, ali i svjetskoj kulturno-književnoj baštini, priopćeno je s Filozofskog fakulteta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena stota godišnjica smrti Alekse Šantića

„Srce zemlje“ Glorije Lujanović: Intimni zapisi o Lašvanskoj dolini

Godišnjica smrti književnika i novinara Dragana Šimovića

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta