Regija     | 21.10.2021. 11:36 |

U Crnoj Gori ne razmišljaju o zaključavanju, cijepljeno 56 posto građana

FENA Internet

PODGORICA, 21. listopada (FENA) - Aktuelne epidemiološke mjere u Crnoj Gori ostat će na snazi i sljedeća dva tjedna i ne razmišlja se o zaključavanju zemlje. 

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić je kazao da imunizacija vodi ka dodatnoj liberalizaciji mjera i da se ne razmišlja o zaključavanju Crne Gore.

On je naveo da je od 1. kolovoza do 18. listopada ove godine u Crnoj Gori zaraženo 36.515 ljudi. Oporavilo se njih 98,9 posto. Nažalost, 1,1 posto zaraženih je preminulo.

Iz Instituta navode da su osam od 10 preminulih pacijenata bile necijepljene osobe i svi preminuli mlađi od 40 godina su bili necijepljeni. Najviše preminulih je između 70 i 79 godine.

U Crnoj Gori je od početka masovne imunicacije protiv covida-19 cijepljeno prvom dozom 55,6 posto punoljetnog stanovništva, a drugu dozu je primilo 51,6 posto.

 U ovom trenutku Crna Gora raspolaže s više od 375 tisuća doza cjepiva različitih proizvođača. Institutu za ljekove i medicinska sredstva podnijet je zahtjev za uvoz dodatnih količina cjepiva Sputnik V, 40 tisuća doza, koji se trenutno nalazi u postupku stručne procjene. Također, u Crnu Goru, kao donacija Turske, uskoro stiže i 100 tisuća Sinovac cjepiva, prenose crnogorski mediji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom