Ekonomija     | 21.10.2021. 12:58 |

Potpisivanje sporazuma između FMRPO i UNDP-a sutra u sjedištu Vlade FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) -  Sporazum između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), kojim se inicira zajednička shema podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća, bit će potpisan sutra u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Sporazum će potpisati federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera.

Sredstva, u ukupnom iznosu  270.000 KM, za provedbu sheme poticaja, osigurali su UNDP kroz DigitalBIZ projekt i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, saradnja će biti inicirana u svrhu jačanja digitalne ekonomije u Federaciji BiH, povećanja konkurentnosti i rasta malih i srednjih preduzeća, te jačanja otpornosti na krizu izazvanu virusom COVID-19.

Shma poticaja, koja je predmet ovog sporazuma, će pružiti podršku malim i srednjim preduzećima u ostvarivanju ulaganja usmjerenih na poboljšanje tehnoloških alata i opreme, jačanju stručnog vodstva, implementaciji konsultacija ili programa obuke, a sve s ciljem postizanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

Odabir projekata će se vršiti na osnovu javnog poziva koji će objaviti Federalno ministarstv razvoja, poduzetništva i obrta. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom