Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 13:22 |

Ministrica Trivić i ombudsman za djecu Radović o položaju djece u društvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić razgovarala je danas s ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović o aktuelnim aktivnostima koje Ministarstvo prosvjete i kulture provodi s ciljem poboljšanja položaja djece u društvu.

Trivić je istakla da Ministarstvo kontinuirano preduzima aktivnosti da svoj djeci u Republici Srpskoj osigura jednako pravo na obrazovanje, posebno djeci u ruralnim sredinama i djeci sa smetnjama u razvoju.

Razgovarano je i o provođenju higijensko-epidemioloških mjera u školama i konstatirano da se škole pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao i da broj učenika u izolaciji stagnira.

Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović ocijenila je pozitivnim redovno odvijanje nastave u Republici Srpskoj i pozdravila napore Ministarstva u ovom pravcu, te konstatovala da su dvije institucije na istom zadatku i putu kada je riječ o unapređenju položaja djece u Republici Srpskoj, saopćeno je iz Odjeljenje za odnose s javnošću Vlade RS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bjelica-Prutina: Zahtjev Vlade RS, u pravnom smislu, smatram nezakonitim

Vlada RS utvrdila Prijedlog budžeta RS za 2024. godinu

Vlada RS proglasila 16. august Danom žalosti zbog tragedije u Gradačcu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu