Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 13:49 |

Podržane inicijative Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. listopada (FENA) – Vlada FBiH podržala je dvije inicijative Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

U prvom slučaju, riječ je o izmjenama Zakona o osnivanju ovog instituta. Jednom od predloženih izmjena bi, umjesto sadašnjih deset odjeljenja ovog instituta (po jedno u svakoj županiji), bilo uspostavljeno pet stalnih, ali i mogućnost organiziranja rada liječnika vještaka u ustupljenim prostorijama u skladu s potrebama podnositelja zahtjeva i u dogovoru sa zdravstvenim i drugim ustanovama.

S tim u vezi Vlada je zadužila Federalno ministarstvo rada i socijalne politike da u roku od 30 dana sačini Nacrt zakona o izmjenama Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja, koji će Parlamentu FBiH biti upućen na usvajanje po hitnom postupku.

Vlada je danas, također, zadužila Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Institut da pokrenu aktivnosti na usvajanju novog cjenovnika usluga medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja.

Prije nego što cjenovnik usvoji njegov Upravni odbor, Institut je dužan usuglasiti ga s mjerodavnim županijskim ministarstvima, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta