Ekonomija     | 21.10.2021. 13:52 |

EON je sada dostupan na tržištu višem od 40 miliona ljudi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.oktobra (FENA) - United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, u okviru koje posluje i Telemach BH, objavila je danas da je lansirala EON platformu i u Grčkoj, koja je predstavljena zajedno sa EON paketima uz superbrzi optički internet i fiksnu telefoniju.

EON TV platforma, koju je razvio United Cloud - inovativni centar United Grupe, sada korisnicima u Grčkoj, kao što to čini i u Bosni i Hercegovini već tri godine, nudi inovativan način gledanja televizije uz najbolje korisničko iskustvo dostupno bilo kada i bilo gde gdje.

Poput vodećih svjetskih filmskih platformi EON omogućava gledanje više od 20.000 naslova filmova, serija i drugih sadržaja u okviru Video kluba na svim uređajima. EON Smart Box svaki TV pretvara u Smart TV, dok putem EON mobilne aplikacije omogućava gledanje televizije na mobilnom telefonu, tabletu i računaru.

Uz brojne funkcionalosti, kao što su vraćanje sadržaja do sedam dana unazad na skoro svim kanalima, započinjanje gledanja sadržaja na jednom i nastavak na drugom uređaju, preporuku omiljenog sadržaja u okviru EON profila, EON Kids poseban prostor sa dječijim sadržajima i mnoge druge, uz EON dolazi i ekskluzivna ponuda TV sadržaja.

 Nova je potpisala ekskluzivne ugovore sa nekim od najvećih holivudskih filmskih studija - Universal, Sony Pictures, MGM i Warner Bros, što omogućava kompaniji ekskluzivna emitovanja holivudskih filmova i serija.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH, i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH.

Nakon lansiranja u Bugarskoj i Hrvatskoj ranije ove godine i uvođenjem u Grčkoj, EON je postala vodeća TV platforma jugoistočnoj Evropi, koja je osim na tržištima United Grupe za više od 40 miliona ljudi dostupna i dijaspori širom svijeta, saopćeno je iz te grupacije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Stav je Grčke da Evropska unija treba odlučiti o otvaranju pristupnih pregovora s BiH

Glavna tužiteljica EU tvrdi da grčke vlasti prostavljaju prepreke u istrazi o prošlogodišnjoj željezničkoj nesreći

Porastao broj migranata iz Libije na grčkim otocima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo