Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 13:55 |

Kadrovska rješenje Vlada FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. listopada (FENA) – Vlada FBiH dala je prethodnu suglasnost za razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora JP BH pošta d.o.o. Sarajevo, zbog okončanja natječajne procedure.

Istodobno je dana prethodna suglasnost za imenovanje Zije Brzine, Emira Sulejmanovića, Muvedeta Šišića, Denisa Zahirovića, Amira Karića, Mirela Miškovića i Josipa Bulića za članove Nadzornog odbora ovog javnog poduzeća, uime državnog kapitala, na period od četiri godine.

Izmjenom postojećeg Rješenja, za predsjednika Komisije za administrativna pitanja imenovan je Edin Ramić, a za člana Šemsudin Dedić.

U Komisiju za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika imenovani su Zora Dujmović (predsjednica), Aljoša Čampara, Jelka Milićević, Vesko Drljača, Nermin Džindić i Zlatko Vujanović (članovi).

Danas je imenovana Disciplinska komisija Vlade FBiH za postupanje po predstavkama na rad i disciplinskim prijavama podnesenim protiv rukovoditelja samostalnih federalnih uprava i samostalnih upravnih organizacija, u sastavu Alen Šarčević (predsjednik), Sanin Pačariz i Samra Ćosović (članovi), na mandat od dvije godine.

Nadzornom odboru Binasa d.d. Bugojno dane su prethodne suglasnosti za razrješenje Murisa Šupića s pozicije vršitelja dužnosti člana Uprave - direktora ovog gospodarskog društva, a zbog podnesene ostavke, te za imenovanje Abaza Mandžuke za novog vršitelja ove dužnosti, do okončanja natječajne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na skupštinama gospodarskih društva su, uime Vlade FBiH, opunomoćeni Sanela Milavić - Repak (BH Telecom d.d. Sarajevo) i Halko Balavac (BH Gas d.o.o. Sarajevo), priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta