Sport     | 21.10.2021. 14:41 |

Druga liga Centar FBiH - Azot dočekuje Čelik iz Zenice

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. oktobra (FENA) - Susretima 11. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Drugoj nogometnoj ligi FBiH - Centar, a Azot iz Vitkovića dočekuju bivšeg premijerligaša Čelik iz Zenice. Domaći tim spremno ulazi u ovu utakmicu i očekuje da će uz podršku sa tribina ipak doći do vrijednih bodova.

Svjesni da ih očekuje teška utakmica u klubu naglašavaju da su iznenađenja uvijek moguća.

- U svaku utakmicu ulazimo isto i očekujemo jako tešku i zahtjevnu utakmicu ali nadamo se pozitivnom rezultatu. Ekipa je spremna i naporno treniramo iako nam nedostaju dva standardna prvotimca - kaže igrač Azota Armin Muslić.

Predsjednik kluba Amir Dragolj ocjenjuje da je riječ o respektablnom protivniku.

- Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u BiH, NK Čelik koji je zbog finansijske krize prošle godine odustao od Premijer lige i igrao je Kantonalnu ligu gdje su superiorno osvojili prvo mjesto. Sada su u Drugoj ligi Centar i zauzimaju visoko drugo mjesto, dok smo mi jedanaesti. Mi se nadamo dobrom rezultatu iako smo imali kiks u prošloj domaćoj utakmici protiv Famosa, ali smo jedini pobijedili Stupčanicu koja je na prvom mjestu, pa zašto da ne i Čelik - ističe Dragolj.

Napominje da su dolazak na stadion u Vitkoviće najavili i navijači Čelika.

- Epidemiološkim mjerama klubu je zabranjeno organiziranje navijača na gostujućim utakmicama, međutim oni samoinicijativno prate svoj tim na svakoj utakmici, tako da su nam jučer nagovijestili da će doći oko 150 navijača. Zbog toga apelujem posebno na naše navijače jer utakmicu je zahtjevno organizovati, kazne su visoke i očekujemo da će sve proteći u fer i sportskom nadmetanju - kazao je Dragolj.

Utakmica između Azota i Čelika igra se u nedjelju u 14.30 sati na stadionu u Vitkovićima.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu