Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 14:59 |

Terzo prisustvovao obilježavanju 29. godišnjice formiranja Petog korpusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Pomoćnik federanog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo danas je u Sanskom Mostu prisustvovao obilježavanju 29. godišnjice formiranja Petog korpusa Armije RBiH, u organizaciji Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona.

Tom prilikom na centralnom spomen-obilježju u Sanskom Mostu položio je cvijeće i odao počast poginulim borcima, te prisustvovao akademiji.  

U obraćanju pomoćnik Terzo je istakao važnost svakog korpusa Armije RBiH i dodao da svaki ima svoja specifična obilježja i okolnosti u kojima su u prošlosti djelovali.

- Slavni Peti korpus nastao je iz naroda koji se časno borio za državu Bosnu i Hercegovinu - kazao je Terzo.

Dodao je da je zahvaljujući hrabrosti boraca Bosna i Hercegovina slobodna zemlja.

Na kraju svog obraćanja Terzo je uime Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i lično patriotima Petog korpusa, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja, te demobilisanim borcima čestitao godišnjicu osnivanja Petog korpusa Armije BiH.

- Hvala vam za hrabrost, izdržljivost i što ste dokazali koliko volite domovinu i što ste od prvog do posljednjeg dana bili časni. Našim šehidima i poginulim borcima neka je vječni rahmet i veliko hvala za sve ono što su učinili da bismo danas živjeli u slobodi - kazao je Terzo.

Pomoćnik Terzo danas je posjetio i Zisku Alagić, suprugu rahmetli generala Mehmeda Alagića, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu