Servisne informacije     | 22.10.2021. 07:11 |

BIHAMK - Vozači se upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Ovoga jutra vozači se upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetuje se opreznija vožnja, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a u noćnim satima (23.00 do 04.30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tokom oktobra i novembra povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Mol se vozači da budu oprezni.

Podsjećamo, Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra, podsjećaju iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo