Kultura     | 22.10.2021. 08:42 |

Književno veče s Asmirom Kujovićem na 'Danima knjige' u Konjicu

FENA Saopćenje

KONJIC, 22. oktobra (FENA) - U okviru manifestacije "Dani knjige", koju tradicionalno povodom mjeseca knjige organizira Narodni univerzitet Konjic, u subotu, 23. oktobra, s početkom u 19 sati u Bosanskoj sobi NU Konjic bit će održano "Književno veče sa Asmirom Kujovićem".       

Asmir Kujović književnik je nevelikog, pretežno poetskog opusa, ali zato velikog ugleda. O njemu su najveća imena naše književnosti imala samo riječi hvale. Marko Vešović, koji spada među najveće pjesnike našeg jezika, za Kujovića je rekao da bi "spadao u najbolje jugoslovenske pjesnike kad bi mila nam Pokojnica još postojala", ističu organizatori. 

Kujović je autor i samo jednog romana pod nazivom “Ko je zgazio gospođu Mjesec”. I taj prvi i jedini roman bio je knjiga godine te 2002. kad je objavljen. 

O njegovom stvaralaštvu, načinu pisanja, poeziji danas, a s obzirom na to da je i predsjednik bh. PEN centra i o mogućnostima uticaja književnika, njihovom javnom autoritetu, razgovarat će književnik Amer Tikveša.  

Kulturno-obrazovnu manifestaciju "Dani knjige" Narodni univerzitet Konjic realizuje u saradnji sa partnerima Yunus Emre Institutom Mostar, KUU‘’Sejfullah’’ Konjic, BZK ‘’Preporod" Konjic i Radio-televizijom Konjic.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo