Stranačke aktivnosti     | 22.10.2021. 09:37 |

Saopćenje za javnost KO SDA

FENA Saopćenje

KO SDA: Dok je javnost zaokupljena državnim temama Konaković u Sarajevu zapošljava svoje kadrove 

 

KO SDA Sarajevo oštro osuđuje najnovija masovna zapošljavanja NIP-ovih kadrova na budžet Kantona Sarajevo koristeći zaokupljenost javnosti nasrtajima na sigurnost i stabilnost naše domovine. Nakon što su tzv. Trojka i NiP na sarajevski budžet zbrinuli svih pet poraženih kandidata za načelnike u Sarajevu, kao i svog poraženog kandidata za načelnika Breze na mjesto ministra u Vladi Kantona Sarajevo, na red su došli NIP-ovi stranački sponzori i neuspješni kandidati sa lista za općinska i kantonalna vijeća. 

Poslije smjene vlastitog prijedloga za direktoricu KJKP Vodovoda i Kanalizacije Aide Pendek koja, po njenim riječima, nije htjela nezakonito zapošljavati kadrove NIP-a u ovo preduzeće, Vlada KS je za direktora VIK-a postavila jednog od finansijskih donatora NIP-a Rusmira Salića. Salić je početkom ovog mjeseca kao izvršne direktore ovog preduzeća zaposlio NIP-ove neuspješne kandidate za općinsko vijeće Novi grad i Skupštinu Kantona Sarajevo. Među zaposlenim je, iz drugog pokušaja jer je prvi otkriven, i rođak NIP-ovog ministra u čijem se resoru nalazi VIK. Time se još jednom potvrdilo da su građani Sarajeva od Konakovićevih velikih riječi, kojima je obećavao stručnost i nestranačnost u zapošljavanju, dobili isključivo “Nipotizam”, korupciju i masovno zapošljavanje njegovih stranačkih kadrova na budžet Kantona Sarajevo.  

Pozivamo premijera Vlade Kantona Sarajevo Edina Fortu da se odupre Konakoviću i njegovim zahtjevima za zapošljavanje NIP-ovih kadrova u javna preduzeća bez ikakve provjere njihove stručnosti i sposobnosti. Ukoliko nije u stanju da se izbori sa zahtjevima vlasnika NIP-a neka o tome upozna relevantne organe, kao i da izvijesti javnost o pritiscima koje trpi.  

                                                                                                            PRESS SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom