Sport     | 22.10.2021. 12:49 |

Jakirović uoči gostovanja Sarajeva: U derbijima šanse su 50-50

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 22. listopada (FENA) – Zahvaljujući tri uzastopne prvenstvene pobjede Zrinjski je izbio na vrh ljestvice Premijer lige BiH i na toj poziciji čeka subotnji derbi protiv Sarajeva.

- Sastaju se dva najtrofejnija kluba u zadnjih dvadesetak godina. Dolazi nam iznimno neugodan protivnik kojeg nismo zadnjih pet utakmica ovdje pobijedili (ja sam bio samo jednu, 1:1 na proljeće). Puno smo uspješniji bili na Koševu, barem u mom mandatu. Po formi smo mi vjerojatno favoriti, ali u derbijima su šanse 50-50 - najavio je utakmicu 14. kola trener "Plemića" Sergej Jakirović.

Komentirajući sutrašnjeg protivnika, Jakirović je istaknuo kako nakon slabijeg ulaska u sezonu bordo momčad izgleda sve bolje i bolje:

- Fanimo je uvijek opasan, oko Bodula se svi vrti, Ahmetović se vratio i bez obzira na godine uvijek je opasan u 16 metara, Kobiljar ima okomitost... Imali su dosta problema na početku sezone iz raznih razloga i sada se polako slažu. Ali, kažem, radi se o derbiju i u takvim utakmicama trenutna forma ništa ne znači.

Što se tiče igračkog kadra Zrinjskog problema s ozljedama imaju Karlo Kamenar, Danilo Šipovac i Almir Bekić.

- Šipovac je dobio jak udarac u susretu s Veležom. Bio je na magnetu i srećom nije ništa ozbiljnije. Tri dana nije mogao stati na nogu, sada polako vozi bicikl i sigurno neće biti u konkurenciji za Sarajevo. Kamenar i Bekić treniraju, Bekić jače i konkurirat će za Sarajevo, dok ćemo se s Kamenarom strpiti još ovu utakmicu - kazao je Jakirović.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na novi covid-protokol u domaćem prvenstvu prema kojem se svi igrači i članovi stožera moraju testirati prije svakog kola.

- Struka je tako odlučila i ja se neću miješati, kao što se miješaju u moju struku. O mojoj struci svi sve znaju bez obzira čime se bave u životu. Vjerojatno je UEFA inzistirala na tome, mada mi već imamo protokol u klubu: ako mi igrač dođe sa simptomima odmah ga testiramo i ako je slučajno pozitivan odmah ide u izolaciju i nema šanse da taj igrač igra bez obzira o komu se radi - kazao je Jakirović.

Utakmica Zrinjski – Sarajevo igra se u subotu od 17 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Rukometaši Goražda sutra dočekuju ekipu Izviđača

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana