Bosna i Hercegovina     | 23.10.2021. 10:22 |

Vranić planira provjeriti rad javno-zdravstvenih ustanova u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić planira posjetiti javno-zdravstvene ustanove povodom većeg broja pritužbi građana.

- S obzirom na to da sam kao ministar zdravstva KS nadležan za kontrolu rada nad svim javno-zdravstvenim ustanovama u KS, uključujući i KCUS, u narednom periodu planiram posjetiti sve ustanove koje se finansiraju iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, da vidim kako rade, da uživo čujem od pacijenata njihove zamjerke i, najvažnije, da provjerim da li ustanove rade u skladu sa zakonom - saopćio je Vranić.

Namjera mu je i da utvrdi stvarne potrebe svih javno-zdravstvenih ustanova za novom opremom koja bi se nabavila iz budžeta KS, kao i za neophodnim kadrom, a sve u skladu sa postojećim standardima i normativima Zavoda za javno zdravstvo KS.

- Naglašavam da posjete neće biti ranije najavljene, te molim sve menadžmente da budu na svojim radnim mjestima, u skladu sa Odlukom o radnom vremenu - naveo je Vranić u današnjem saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Uk sa bh. ambasadoricom u Francuskoj o unapređenju privredne i kulturne saradnje

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo