Stranačke aktivnosti     | 23.10.2021. 12:07 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Rezultati rada aktuelne vlasti na nivou BiH su sankcije Rusije na izvoz krušaka zbog pokušaja varanja, sankcije Energetske zajednice, gubitak statusa povlaštene države ka bescarinskom izvozu u SAD, izjavila je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

Ona kaže da je sve ono što je prethodna garnitura vlasti na nivou BiH uspjela uraditi aktuelna vlast ekspresno srušila.

„NJihovi rezultati su katastrofalni i poražavajući“, istakla je Pandurević, dodajući da o efikasnosti Savjeta ministara najbolje govori podataka da su od 2018. do danas donesena svega dva zakona.

Ocijenila je da se BiH nalazi u najvećoj političkoj krizi od Dejtona do danas, ističući da je ona produkovana od strane ljudi koji nemaju odgovore na ogromne probleme koji postoje u oba entiteta i na nivou BiH.

Pandurević kaže da je u pitanju pokušaj da se prikriju velike afere i nesposobnost vlasti.

„To je učinjeno da se ne primijeti da smo prvi u Evropi po broju umrlih od korone, kako se ne bi govorilo o aferi kiseonik, brojnim zloupotrebama, namještenim tenderima i beskrupuloznoj krađi koju su provodili pojedinci iz vlasti u vrijeme epidemije korone“, navodi Pandurević.

Ona je izrazila očekivanje da građani na izborima više neće nasjedati na političke igre neodgovornih političara koji se pravljenjem političkih kriza služe kako bi opstajali na vlasti.

Pandurević navodi da je protiv korišćenja bonskih ovlaštenja i smatra da probleme u zemlji ne treba da rješavaju strani faktori.

Govoreći o mogućnosti uvođenja sankcija Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, ona kaže da bi najveća sankcija za Dodiku bio poraz na izborima.

„Građani Republike Srpske uviđaju da ovako više ne ide. Apsolutno sam uvjerena da će opozicija pobijediti na opštim izborima i da će se talas promjena iz Banjaluke i Bijeljine proširiti po cijeloj RS i da je iduća godina definitivno godina političkog kraja vladajuće garniture koju predvodi SNSD “, kaže Pandurević.

Ona navodi da je očigledno da Dodik gubi podršku naroda, svojih političkih partera i da apsolutnu podršku nema više ni u SNSD-u.

„Pogledajte kako se ponaša HDZ i njegov lider Dragan Čović koji šuti sada kada je objektivno Dodik u problemu i ne pada mu na pamet da stane u njegovu odbranu. Bili smo svjedoci da se Dodik veoma često borio za interese Hrvata u BiH i više od samog Čovića i bio veći zagovornik priče o trećem entitetu sa hrvatskom većinom od njega samog“, podsjetila je Pandurević.

Očigledno je, kaže ona, da i u SNSD-u postoji velika zabrinutost zbog svega što sada radi Dodik i da je očigledno on više ni u vlastitoj stranici nema apsolutnu podršku koju je ranije imao.

„Ranije ste kada Dodik nešto izjavi imali deset funkcionera SNSD koji su u svojim izjavama ponavljali tu poruku. Danas čak i gospođu Cvijanović veoma rijetko čujemo da ponovi ono što Dodik kaže“, navodi Pandurević.

Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo