Stranačke aktivnosti     | 24.10.2021. 13:49 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Sve što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nakon sastanka sa Dodikom je politika koju provodi i za koju se bori Srpska demokratska stranka, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović je istakao da predsednik Srbije zahtjeva "racionalan i pragmatičan pristup", i sve ono što je SDS, nasuprot politici galame i pesnica, tražio od aktuelne vlasti.

„Upravo Vučić je naglasio da razgovor nema alternativu i da se mora voditi dijalog sa Bošnjacima, a za istu izjavu ovih dana iz tabora SNSD-a orkestrirano smo etiketirani kao ‘izdajnici’. Je li onda po njima možda i predsjednik Vučić izdajnik“, upitao je Šarović.

Jednako smo upozoravali, dodaje Šarović, "da se ostavimo snova o pobjedi nad drugim narodima, jer je pobjeda razgovor o budućnosti" i jednako najvažnijim smo isticali i ističemo da se Srpska može čuvati samo u miru, konkretnim radom i napretkom.

On kaže da je posebno zanimljivo da je fokus sastanka bio na rješavanju "pitanja šuma i zemljišta" što su upravo pitanja, podsjeća Šarović, čije rešavanje su iz SDS potencirali i tražili da se upravo o njima raspravlja na NSRS.

Šarović je napomenuo i da je predsjednik Vučić takođe najavio razgovore sa međunarodnim predstavnicima o situaciji u BiH.

„A to su isti oni kojima Dodik upućuje najprizemnije poruke i za koje hoće da nas uvjeri da čak i ne postoje i nemaju nikakvu ulogu“, navodi Šarović.

Zanimljivo je, dodaje on, da smo sve ove izjave predsjednika Vučića čuli samo sat nakon što je SNSD-ov ministar Košarac izjavio da je protiv iste te"pametne politike".

„Sasvim je jasno da imamo posla sa haotičnom vlašću koja srlja i nema nikakav ozbiljan plan, već vuče jednostrane, neprimjerene poteze, bez širih konsultacija, i što je najgore - unosi strah u javnosti Republike Srpske zbog uvlačenja u konflikte i prijetnje ratom“, upozorava predsjednik SDS.

Šarović kaže da se pokazalo da je politika Srpske demokratske stranke normalna, razumna i pametna politika koja vodi računa o interesima Republike Srpske najbolji mogući način i da je to jasno uvidio i prepoznao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'